Man overleden na val van boot

Een 62-jarige man uit Oegstgeest is vrijdagmiddag overleden na een ernstig ongeval. Het ongeval gebeurde rond 15.10 uur bij de brug van de Voorschoterweg nabij het Valkenburgse Meer. De man, die op een boot stond, raakte met zijn hoofd de brug en viel overboord. De man kwam niet meer boven waarna onmiddellijk een grootscheepse zoekactie volgde.

Twee duikploegen en twee bewoners van een woonboot zochten naar de man. Vanuit de lucht werd assistentie verleend door een politiehelicopter. Ook werd er een trauma-helicopter met een medisch team ingezet. Daar de stroming richting het Valkenburgse Meer te sterk was werd het gemaal stilgelegd om deze te verminderen. Rond 15.50 uur werd de man gevonden waarna hij werd gereanimeerd en met spoedtransport werd overgebracht naar het LUMC alwaar hij overleed. De Voorschoterweg is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer om de trauma-heli te laten landen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×