Nieuwe liberale partij doet gooi naar raadszetel

Een nieuwe politieke partij gaat in maart volgend jaar meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen: WijLeiden. De partij verkeert momenteel nog in de oprichtingsfase en de initiatiefnemers zijn druk bezig met het schrijven van het partijprogramma. Volgens vice-voorzitter Nils Laudy, een ver familielid van VVD-raadslid Paul Laudy, voelen de oprichters zich het meest thuis bij de VVD en D66. Vooral die laatste partij kan concurrentie van de nieuwkomers verwachten. WijLeiden bestaat uit (net afgestudeerde) studenten en zal zich met de slogan Kiesjezelf zeker hard gaan maken voor thema’s die de jeugd aanspreken. In het inmiddels gepubliceerde ideeënplan staan zaken als een discotheek bij het station en meer studentenkamers.

Volgens Laudy zijn de mensen achter WijLeiden nu nog weliswaar onervaren en onbekend, maar daar gaat het komende half jaar verandering in komen. Niet alleen gaat de partij zich stevig roeren, ook wordt gezocht naar uitbreiding met ervaren mensen die hun sporen al verdiend hebben. Daarbij kunnen ook verschillende zittende raadsleden een telefoontje verwachten van de nieuwkomers.

Over een maand of twee wil WijLeiden naar buiten treden. Dan moet ook het verkiezingsprogramma klaar zijn. Laudy hoopt bij de verkiezingen op minstens één zetel, maar sluit niet uit dat het er meer zullen worden. De student geschiedenis is zelf in elk geval beschikbaar voor een plekje op de lijst.

Leiden wijleiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×