Leidse ambtenaren fietsen voor nieuw kinderziekenhuis

Donderdag vertrekken achttien Leidse ambtenaren naar Engeland voor een bezoek aan zusterstad Oxford. Dat doen ze bij wijze van uitzondering op de (race)fiets om geld in te zamelen voor het nieuw op te richten kinderziekenhuis in Oxford. De afstand naar Oxford bedraagt maar liefst 240 kilometer heen en 240 kilometer terug. Voor het bezoek aan de Leidse zusterstad is door de “Oxford Leiden Link” een programma samengesteld. De stad en omgeving worden per fiets bekeken, er is een ontvangst waarbij de burgemeester van Oxford aanwezig zal zijn en er wordt een bezoek aan de ‘firebrigade’ gebracht.

Niet alleen de collega’s van de Leidse ambtenaren, maar iedereen in Leiden wordt gevraagd een bijdrage te leveren aan het goede doel. Dat kan door één fietser middels 1 eurocent per gereden kilometer te ondersteunen. Elke fietser zal in Engeland 480 kilometer en in Nederland 70 kilometer afleggen. Dat maakt samen 550 kilometer oftewel: € 5,50.

De fietsende ambtenaren hopen dat veel mensen hun betrokkenheid willen tonen en dit bedrag overmaken voor het goede doel.Dat kan door € 5,50 over te maken op gironummer 61.54.94.919 van de Personeelsverening stadhuis Leiden, onder vermelding van “Kinderziekenhuis Oxford”.

Het startschot voor de fietstocht wordt om 17.30 uur op het Stadhuisplein gegeven door wethouder Ruud Hessing (Sport).

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×