Zaden en vruchtenwandeling in de hortus

De herfst is in aantocht, het bloeiseizoen van veel planten wordt zo langzamerhand afgerond. Nu begint het echte werk. De oogsttijd gaat beginnen: appels en peren beginnen te rijpen, walnoten kunnen worden geraapt, het maanzaad springt uit zijn papaverbolletjes.

Zaden en vruchten alom. Sarah Bollendorff verzorgt voor de Hortus de kweek van nieuwe plantensoorten in de buitentuin. In de nazomer start voor haar de tijd van het verzamelen van zaden, drogen en schoonmaken. Gedurende de winter worden dan door haar wereldwijd pakketjes Leids Hortuszaad verstuurd. Als biologe weet zij ook precies waarom het ene zaadje pluisjes heeft en het andere slimme helikoptervleugels. Een wandeling met verassingen staat u te wachten.

Waar
Hortus botanicus Leiden  Rapenburg 73  Leiden

Wanneer
Zondag 11 september 2005

Aanvang
12.00 uur bij de hoofdingang van de Hortus botanicus Leiden

Duur
Ongeveer een uur

Kosten
Bijbetaling van 1,50 euro op de normale entree

Volwassenen
4 euro

4-12 jaar
2 euro

Museumkaart geldig

Informatie
071 – 527 7249 / www.hortusleiden.nl

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×