Nieuwe bestemming voor ROC-locatie Leiderdorp

Het ROC Leiden verhuist in 2008 van de huidige 21 verschillende locaties in Leiden en Leiderdorp naar twee nieuwe gebouwen bij de stations in Leiden. Voor de aankoop en de herontwikkeling van de grond in Leiderdorp, hebben de Gemeente Leiderdorp en het ROC Leiden overeenstemming bereikt met woningcorporatie Ymere uit Amsterdam. De herontwikkeling voorziet in circa 200 nieuwe koop- en (30% sociale) huurwoningen en bedrijfsruimten.

Zowel de gemeente Leiderdorp als het ROC Leiden zijn blij met het resultaat van het biedingsproces en hebben veel vertrouwen in het beoogde eindresultaat van de herontwikkelingsplannen. Het door woningcorporatie Ymere ingediende herontwikkelingsplan ‘Engelenhof’ voldoet aan de uitgangspunten die de gemeente eerder aan de herontwikkeling heeft gesteld. Volgens de gemeente en het ROC Leiden biedt het plan Engelenhof een uitstekende basis voor nadere uitwerking en waarborgt het plan de behoeften aan sociale woningbouw, parkeerruimte en welstand.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×