Wethouder de Boer neemt eerste aardgastaxi in gebruik

Volgende week gaat in de regio Leiden de eerste taxi in Nederland op aardgas rijden. Op 16 september, de Europese Dag van het Nieuwe Rijden zal wethouder Wim de Boer de nieuwe aardgastaxi van taxi Wielkens om 11.00 uur op parkeerterrein GroeNoord in gebruik nemen. Aansluitend worden de winnaars bekend gemaakt van een gratis rijstijltraining. Ook kan er de hele dag gratis geparkeerd worden op het parkeerterrein GroeNoord.

De nieuwe taxi op aardgas is een schone auto. Er rijden in Nederland al veel personen- en vrachtauto’s op aardgas en LPG. Aardgas en LPG zijn van alle autobrandstoffen het minst schadelijk voor de gezondheid. Dat werd onlangs bevestigd door het uitgebreide Europese Emissie Test Programma, dat in vier Europese landen werd uitgevoerd. Diesel komt er het slechtst vanaf. Voordeel van aardgas boven LPG is dat er geen vervoer nodig is over de weg: men kan een aansluitpunt maken op het aardgasnet. Onder andere daardoor is aardgas ook veiliger en schoner dan LPG. Het is bovendien goedkoop.

De actie op 16 september valt binnen de campagne Duurzaam Vervoer die de Milieudienst West-Holland (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Warmond, Zoeterwoude) samen met de Duin,- en Bollenstreekgemeenten in september startte. De campagne brengt gedeeld autogebruik (autodate), milieuvriendelijke soorten auto’s en technieken om minder brandstof te verbruiken, onder de aandacht. Zo zullen op 9 en 19 september a.s. de eerste autodate-auto’s in Oegstgeest en Leiderdorp in gebruik worden genomen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×