Roofvogelshow in de Leidse Hout

Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van het Koetshuis in de Leidse Hout wordt op zondag 18 september van 13.30-15.30 uur een roofvogelshow georganiseerd. Speciaal voor deze dag is een valkenier uitgenodigd, die een demonstratie geeft met bijzondere roofvogels op het veldje tegenover de schapenweide bij het Koetshuis. In bezoekerscentrum Koetshuis de Leidse Hout is ook nog de tentoonstelling ‘Kromsnavels en haaktenen’ te zien. In die tentoonstelling staan roofvogels en uilen centraal. In het bezoekers-centrum zijn naast foto’s van deze bijzondere vogels ook levensechte – opgezette – exemplaren te bewonderen. In de vitrines en op foto’s kunnen de bezoekers van het Koetshuis de dieren van dichtbij bekijken. Bovendien kunnen geïnteresseerden 9 oktober een boeiende lezing over roofvogels bezoeken.

‘Kromsnavels en haaktenen’ is tot eind oktober 2005 elke woensdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur en elke zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur te bezichtigen in Koetshuis de Leidse Hout, Groene Maredijk 100 in Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×