Minister Veerman opent website in Naturalis

Vanmiddag opent minister Veerman (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) in museum Naturalis de website www.nederlandsesoorten.nl. De Nederlandse flora en fauna behoort tot de best onderzochte ter wereld. De informatie was tot nu toe sterk versnipperd over talloze publicaties. Met de nieuwe website bestaat nu voor het eerst in de geschiedenis een (digitaal) totaaloverzicht van de Nederlandse biodiversiteit. Het bestand telt nu al meer dan 35.000 soorten die in taxonomische samenhang worden gepresenteerd. Met de website behoort Nederland tot de koplopers op het gebied van digitale ontsluiting van biodiversiteitsinformatie.

De website is het resultaat van de inspanningen van vele tientallen organisaties en experts die veelal belangeloos hun bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van dit unieke overzicht. Nederlandsesoorten.nl is gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit.

Leiden veermansite


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×