Rabobank Wensenfonds vervult 25 wensen

De tweede editie van het Rabobank Wensenfonds is een groot succes geworden. Een recordaantal inwoners uit Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest bracht een stem uit op maximaal drie van de 51 genomineerde wensen. Er kwamen in totaal 19.172 stemmen bij de Rabobank binnen, bijna 7.500 meer dan vorig jaar. Gisteravond werden de 26 winnende wensen op feestelijke wijze bekendgemaakt in het Leidse museum Naturalis. De komende maanden worden de 25 winnende wensen uitgevoerd. Dit is te volgen op de website van het Wensenfonds: www.rabobankwensenfonds.nl. Eind maart 2006 moeten alle wensen zijn uitgevoerd en start de volgende editie van het Rabobank Wensenfonds.

Dit jaar werd het Rabobank Wensenfonds – een initiatief van Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest – voor de tweede keer georganiseerd. De opzet van de wedstrijd was dit jaar iets anders. De deelnemers uit de zorg, cultuur, maatschappelijke dienstverlening, sport, muziek en het onderwijs streden dit keer binnen hun eigen categorie. Een jury, bestaande uit Hans Buijing (Wethouder Wonen, Ouderen, Zorg en Welzijn, Gemeente Leiden), Janeteanette van Dijk (Leidsch Dagblad), Rens Heruer (3 October Vereeniging), Elly van der Horst (Leidse Welzijnsorganisatie), Guusta Huizer- Boehmer (Apotheek Boehmer Leiderdorp), Cees Westra (Zwembad Poelmeer) en Rene de Jong, algemeen directeur van Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest, nomineerden 51 van de 173 ingezonden wensen voor de publieksjurering.

Na de juryronde konden inwoners uit Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest hun stem uitbrengen op de 51 genomineerde wensen via de website van het Rabobank Wensenfonds en via speciale stemadvertenties en -formulieren. Publieksfavorieten bleken al snel Verpleeghuis Leythenrode (dagje dolfinarium), Drumfanfare Amigo (schoeisel hele orkest) en Wijkvereniging Aktief (brandveilig maken verenigingsgebouw) . De medewerkers van Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest kozen hun eigen ‘Rabowens’: het Rijnlands Revalidatie Centrum, die overigens bij het publiek ook hoge ogen gooide. Het Revalidatiecentrum wil graag een plateauschommel waarop ook gehandicapte kinderen kunnen spelen.

Alle verenigingen, stichtingen en instellingen uit Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest (ook de verliezers en winnaars van dit jaar) worden dan weer van harte uitgenodigd om hun droomwens in te dienen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de afdeling Communicatie & Marketing van Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest of de site van het Rabobank Wensenfonds raadplegen.

Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest streeft er naar met het Wensenfonds ieder jaar een aanzienlijk aantal wensen van inwoners uit Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest te vervullen. Het gaat om wensen die betrekking hebben op het algemeen maatschappelijk belang van de gemeenschap in Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. De Rabobank levert een bijdrage in de vorm van apparaten, middelen en eventueel de ondersteuning die daarbij hoort. Het Rabobank Wensenfonds wordt gefinancierd uit het winstbestemmingsfonds van de bank, waarmee de bank een gedeelte van haar winst ten gunste laat komen aan de lokale gemeenschap. Het Rabobank Wensenfonds benadrukt het unieke lokale karakter van de bank.

Winnende wensen Rabobank Wensenfonds 2005

Zorg

 1. Kinderdagcentrum De Walnoot – Professionele opruimadviseur

 2. Logeerhuis Dolfijn – Twee tandems

 3. Verpleeghuis Leythenrode – Dagje dolfinarium

 4. Woon- en zorgcentrum Hofwijck – Binnentuin op vier afdelingen

 5. Zorgvoorziening Zijloever & Stichting Dienstverlening – Gala brunch

Rabowens* 2005

 1. Rijnlands Revalidatie Centrum – Plateauschommel gehandicapte kinderen

Cultuur

 1. Alle bewoners van Oegstgeest – Opknappen schutting A44

 2. Beheerscommissie Kerkelijk Centrum Regenboog – Restauratie orgel

 3. Vrijwilligers kinderboerderij Merenwijk – Nieuw vierwindenhok

Maatschappelijke dienstverlening

 1. Wijkvereniging Aktief – Brandveilig maken verenigingsgebouw

 2. Stichting Ronald McDonaldhuis Leiden – Speeleiland

 3. Stichting Openbare Bibliotheek Leiderdorp – Materialen kinderen met leesproblemen

 4. Leidse Reddingsbrigade – Twee overlevingspakken

 5. Agapè Leiden – Preventiemateriaal loverboys

Sport

 1. Leidse Korfbal Federatie – 140 kunststofkorven

 2. Leiderdorpse Kanovereniging Rijnland – Twee doelen voor kanopoloteams

 3. Ruitervereniging Liethorp – Winterdekens

 4. Koersbalclub Matilo – Drie koersbalsets

 5. Voetbalvereniging Docos – Drie partytenten

Muziek

 1. Drumfanfare Amigo – Schoeisel hele orkest

 2. Stichting Evenementen Tamarco – Bas (sousafoon)

Onderwijs

 1. Het Bonaventuracollege – Plaatsen originele windvaan

 2. PC basisschool ‘t Bolwerk – Speeltoestel

 3. Speciaal onderwijs Cesar Franckschool – Aanleg schooltuintjes

 4. RK basisschool De Leeuwerik – Minitheater

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×