Eerste KennisCommissarissen geïnstalleerd

Vandaag heeft gedeputeerde Asje van Dijk van de provincie Zuid-Holland de eerste vier KennisCommissarissen gekoppeld aan vier innovatieve Zuid-Hollandse bedrijven. Het gaat om Eurofrigo uit Rotterdam, ProSensa uit Leiden, Merford uit Groot-Ammers en Clean Waste Technology uit Zoetermeer. Dit initiatief is een samenwerking tussen provincie Zuid-Holland en Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers.

ProSensa uit Leiden is een biotechnisch bedrijf dat zich richt op de healthcare markt. Het bedrijf heeft verschillende biomedische producten in ontwikkeling, waarvan de therapie tegen de ziekte van Duchenne het verst gevorderd is. Samen met een hoogleraar van de universiteit van Leiden wil het bedrijf de opbouw en evenwichtigheid van deze onderzoekspijplijn eens doorlichten.

De logistieke dienstverlener in de koel/vriessector Eurofrigo uit Rotterdam is gekoppeld aan een KennisCommissaris van TNO. Gezamenlijk richten zij zich het komende jaar op strategische vraagstukken, marktoriëntatie en innovatiestrategie op het gebied van logistiek en warehousing.

Het productiebedrijf Merford heeft zich gespecialiseerd in ergonomische machinecabines voor bijvoorbeeld havenkranen. Samen met een KennisCommissaris van de TU in Delft onderzoeken zij de mogelijkheden tot een dynamisch-gebalanceerde zitondersteuning.

Tot slot Clean Waste Technology uit Zoetermeer. Een technostarter op het gebied van innovatieve reinigingstechnologieën. Het bedrijf heeft behoefte aan onderzoek voor het optimaliseren van het afvalwaterreinigingsproces. Een KennisCommissaris van de TU in Delft biedt hierbij de helpende hand.

De KennisCommissarissen zijn wetenschappers van TNO of van één van de Zuid-Hollandse universiteiten (TU Delft, Universiteit Leiden, Erasmus Universiteit Rotterdam). Zij besteden het komende jaar circa tien dagdelen aan de MKB-onderneming om gezamenlijk innovatiemogelijkheden onder de loep te nemen en kennis te laten doorstromen naar de MKB-ondernemingen. De Syntens-adviseur zal hierin als onafhankelijk aanspreekpunt het innovatietraject vanuit Syntens begeleiden. Het is de bedoeling dat in totaal 25 kenniscommissarissen aan het werk gaan.

Gedeputeerde Van Dijk benadrukte dat de Zuid-Hollandse economie verbetert als duurzame kennisstromen van regionale publieke instellingen richting het regionale MKB gaan. “Het MKB is de drager van de vernieuwing,” aldus Van Dijk. Bert Poot, Business Unit Directeur West van Syntens voegde daaraan toe dat gezonde ondernemingen in het MKB zorgen voor een gezonde Nederlandse economie. “Om gezond te blijven moeten bedrijven vernieuwen, innoveren. Duurzame samenwerking tussen publieke kennisinstellingen en MKB-bedrijven is vereist om innovaties tot stand te brengen. Hier vormt Syntens een belangrijke schakel.”

Geen categorie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×