Politie zoekt getuigen van overval op juwelierszaak

In het politie-onderzoek naar de overval op een juwelierszaak aan de Kempenaerstraat is de politie op zoek naar een man en een vrouw die op het moment dat de overvaller de winkel binnenging bij de deur stonden. De man en de vrouw belden woensdagmiddag rond 14.50 uur bij de winkel aan. Op hun aanbellen werd door de 57-jarige eigenaresse open gedaan. Op dat moment zag overvaller kans om de zaak binnen te dringen en buit te maken. De eigenaresse werd in de winkel bedreigd met een vuurwapen en een stroomstok, waarmee haar ook enkele schokken werden toegebracht.

Met een groot bedrag aan juweliersartikelen zoals armbanden, sieraden en oorbellen liep de overvaller de winkel uit. Gewaarschuwde agenten zagen de overvaller weglopen en zetten de achtervolging in. Op de hoek van de Kempenaarstraat met de Regentesselaan wisten zij de 51-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te overmeesteren. Daarbij werd ‘gepast geweld’ gebruikt, omdat van de overvaller bekend was dat hij in het bezit was van een vuurwapen en stroomstok. Deze wapens werden dan ook op de overmeesterde man aangetroffen. De verdachte wordt vrijdag 16 september voorgeleid bij de rechter-commissaris.

In verband met het onderzoek komt de politie graag in contact met de man en de vrouw die aanbelden bij de juwelierszaak. Hen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Oegstgeest via 0900-8844. Ook andere nog niet door de politie aangesproken getuigen kunnen dit nummer bellen.

Advertentie

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×