Aan van der Luit temidden van Leidse politici. Binnenkort is hij er zelf ook eentje. (Foto: Chris de Waard).

Aad van der Luit wil raadslid worden

Gisteren nam hij afscheid als ambtenaar van de gemeente Leiden, Aad van der Luit. Daarmee is de weg vrij voor een politieke carriere. Dat Van der Luit politiek actief wilde worden, was al langer bekend. De afgelopen twee jaar liep hij met plannen voor een eigen partij rond. Die partij komt er niet en Van der Luit sluit zich aan bij één van de bestaande partijen. Naar verluid is dat D66, maar dat wil Van der Luit zelf nog niet bevestigen. Aanstaande zondag maakt hij in zijn eigen column in weekblad Het op Zondag bekend, welke partij zijn sympathie heeft. “Ik ga natuurlijk niet mijn eigen primeur weggeven,” aldus Aad van der Luit die wel zegt beslist in de raad te willen. Hij gaat dus voor een verkiesbare plaats. D66-fractievoorzitter Paul van Meenen wil niet op de mogelijke kandidatuur van Van der Luit ingaan: “Ik vind Aad een fijne vent en verder ga ik er niks over zeggen”.

“Ik wilde inderdaad al langer de politiek in, maar als ambtenaar kon ik dat niet,” zo verklaart Aad van der Luit. De plannen voor een eigen partij sneuvelden toen de mensen met wie hij dat wilde doen, afhaakten. “Dat waren ondernemers die bang waren dat een actief lidmaatschap van een partij hun bedrijf zou kunnen schaden.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×