Routeplanner voor fietsers

Je route uitstippelen met een routeplanner, heel gewoon als je met de auto of het openbaar vervoer op pad gaat. Fietsers bleven echter aangewezen op de aloude kaart. Tot 21 september. Want dan lanceert de Zuid-Hollandse gedeputeerde Jeltje van Nieuwenhoven de digitale routeplanner voor fietsers. Deze fietsrouteplanner is ontwikkeld door de Fietsersbond, in opdracht van de provincie Zuid-Holland en uniek in Nederland.

“Die planner was hard nodig”, concludeert Jeltje van Nieuwenhoven. “In een tijd waarin we van mensen vragen de auto te laten staan en meer op de fiets te stappen was het niet mogelijk om een route op de computer uit te stippelen.” Daar komt nu verandering in want vanaf 21 september is de planner te raadplegen via de website van de provincie Zuid-Holland www.zuid-holland.nl.

De lancering valt in de Europese Week van de Vooruitgang (van 16 t/m 22 september). Tijdens deze week worden in heel Nederland activiteiten georganiseerd om de problemen van het groeiende autoverkeer onder de aandacht te brengen. Ook de provincie Zuid-Holland vindt een bereikbare en leefbare omgeving belangrijk en stimuleert daarom het reizen per fiets en openbaar vervoer.

In het kader van de Week van de Vooruitgang geeft de provincie Zuid-Holland op woensdagochtend 21 september tussen 08:00 – 12:00 ’s ochtends 1.000 gratis treinkaartjes weg voor het traject Gouda – Leiden v.v. aan mensen die kunnen aantonen met de fiets naar het station in Gouda te zijn gekomen. De kaartjes zijn verkrijgbaar in de stationshal.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×