SP helpt met het aanvragen van toeslagen

Vanaf 1 januari 2006 is de Belastingdienst er niet alleen voor het heffen en innen van belastingen. De Belastingdienst gaat voortaan ook de regelingen voor de volgende toeslagen uitvoeren: huurtoeslag (dit heet nu nog: huursubsidie); zorgtoeslag en kinderopvangtoeslag (dit heet nu nog: tegemoetkoming kinderopvang). Bijna alle huishoudens in Nederland krijgen hierdoor met de Belastingdienst te maken. Een apart onderdeel van de Belastingdienst gaat de regelingen uitvoeren: Belastingdienst/Toeslagen.

Om de veranderingen goed onder de aandacht te brengen voert Belastingdienst/Toeslagen een grootschalige campagne. Dat gebeurt onder meer met spotjes op televisie en radio, advertenties in magazines en dagbladen, huis-aan-huisbladen, billboards en banners op internet. De campagne is gestart op maandag 15 augustus en loopt door tot eind oktober. U kunt deze aanvragen van toeslagen nog het gehele jaar doen.

De huursubsidie (Huurtoeslag) moet opnieuw aangevraagd worden. Deze wordt niet automatisch verlengd. De SP Hulpdienst helpt mensen die problemen hebben met het indienen van een aanvraag. Zij kunnen bellen om een afspraak te maken via telefoonnummer: (071) 528 04 83 tussen 13.00 en 17.00 uur.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×