Van der Luit: "Leiden moet meer in zichzelf geloven"

“Leiden moet meer in zichzelf geloven en minder mensen en kennis uit andere steden halen”. Dat zei het nieuwe D66-kandidaatsraadslid Aad van der Luit in het radioprogramma Freak FM op Holland Centraal. Volgens Van der Luit wordt er in Leiden te snel buiten de stad gezocht naar know-how, terwijl er ook binnen het Leidse genoeg talent te vinden is. “Voor een evenement als het Rembrandtjaar 2006 worden door Leiden communicatiebureaus ingeschakeld, terwijl op het stadhuis of in de stad zelf mensen rondlopen die dat ook prima kunnen,” aldus Van der Luit.

De 60-jarige evenementenorganisator, onder meer bekend van de Lakenfeesten, maakte in het huis-aan-huisblad Het op Zondag bekend dat hij via D66 Leiden de politiek in wil. Afgelopen woensdag nam hij na 22 jaar bij Sportbedrijf Leiden en 11 jaar bij de Sociale Dienst afscheid van de gemeente als ambtenaar.

Op Holland Centraal zei Van der Luit dat hij die stap mede heeft genomen, omdat een baan als ambtenaar niet te combineren is met een politieke carrière.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×