Zaterdag open dag bij dierenasiel

Ook dit jaar biedt Streek-dierentehuis Stevenshage het publiek een kijkje achter de schermen tijdens de Open Asieldag. Op zaterdag 1 oktober kunnen bezoekers op hun gemak zoeken naar een geschikt huisdier of zich verdiepen in het reilen en zeilen van het dierenasiel. De officiële opening wordt verzorgd door Cees Goekoop, bestuursvoorzitter van Stevenshage en oud-burgemeester van Leiden.

Tussen 11.00 en 16.00 uur bieden de medewerkers en tientallen vrijwilligers de bezoekers van de Open Asieldag een gevarieerd programma aan. Zo is er een lotenverkoop met mooie prijzen en een rommelmarkt. Verder zetten asielhonden hun beste beentje voor tijdens de demonstraties van hondenschool Tjop. Bezoekers kunnen vragen stellen over het gedrag en de opvoeding van hun hond.

Daarnaast is er een informatiemarkt met allerlei organisaties die zich inzetten voor dieren, zoals: Proefdiervrij, Wakker Dier, de Dierenambulance en plaatselijke afdelingen van de Dierenbescherming. Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen bedacht. Ze kunnen zich laten schminken, er is een springkussen en ze kunnen meedoen aan een speurtocht waar leuke prijsjes mee te winnen zijn.

Stevenshage grijpt de Open Asieldag tevens aan om nieuwe donateurs te werven. Wie voor 12 euro per jaar donateur wordt, krijgt nu een interessant dierenpakket ter waarde van 22 euro cadeau. Dit pakket is gesponsord door Tijssen, diervoeder- en dierbenodigdhedenfabrikant.

Om te voorkomen dat bezoekers impulsief een nieuwe huisgenoot uitkiezen, is het tijdens de Open Asieldag niet mogelijk om asieldieren mee naar huis te nemen. Zij kunnen zich echter wel laten registreren als belangstellende voor een asieldier.

Naast het asiel is gelegenheid om te parkeren. De parkeerruimte is echter beperkt, dus raadt Stevenshage belangstellenden aan met het openbaar vervoer te komen. Bus 15 (halte Hadewijchlaan) en bus 43 (halte Haagse Schouw) stoppen vlakbij Stevenshage.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×