Diaconessen Ziekenhuis bij beste van Nederland

Weekblad Elsevier heeft voor de tiende keer een lijst gepubliceerd van beste ziekenhuizen in Nederland. De ziekenhuizen zijn beoordeeld op medische kwaliteit, bedrijfsvoering en de omgang met patiënten. Het Diaconessenhuis Leiden heeft de hoogste score van Nederland bij goede omgang met patiënten. Het Elsevier-onderzoek is gebaseerd op een enquête die is uitgevoerd door bureau Lagendijk.

Nieuw is dit jaar de beoordeling van de bedrijfsvoering en de omgang met patiënten. Op nummer 1 staat Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Het Diaconessenhuis Leiden wordt een snel stijgende nieuwkomer genoemd en staat op de 14e plaats. Voor medische prestaties kreeg het ziekenhuis het rapportcijfer 7,5. het Diaconessenhuis haalde de hoogste score voor tevredenheid van de patiënt, het maken van afspraken, vriendelijke artsen, goede uitleg, goede planning onderzoeken, open over wachtlijsten en inspelen op vergrijzing. Ook de informatievoorziening is goed.

Minpunten ontving het ziekenhuis voor het slecht terecht kunnen bij spoed. Directeur patiëntenzorg A.J. Lamping denkt dat dit te maken heeft met onbekendheid: “Omdat onze Eerste Hulp niet 24 uur per dag geopend is, denken veel huisartsen dat zij niet met hun spoedpatiënten terecht kunnen. Voor ons ligt de taak om hen te overtuigen dat dit wel mogelijk is.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×