Da Vinci en ROC samen in nieuwbouw

Het Da Vinci College en het ROC Leiden zullen gezamenlijk hun intrek nemen in de nieuwbouw aan het Lammenschanspark. Deze zal naar verwachting in 2009 gereed zijn. Binnen het gebouw komt een apart gedeelte voor het vmbo beschikbaar. Vmbo en mbo in één gebouw biedt volgens de onderwijsinstellingen unieke kansen aan alle leerlingen.

“De moderne huisvesting, die verrijst als het “Centrum voor Talent” maakt letterlijk een drempelloze overgang van vmbo naar mbo mogelijk. Zo zullen “snelle” vmbo-leerlingen al eerder delen van het MBO onderwijs kunnen volgen. Leerlingen hoeven bij de overstap van het vmbo naar het mbo niet te wennen aan een nieuwe omgeving. Daarnaast kunnen zij zich een reëel beeld vormen van de vervolgopleidingen. Dat zal naar verwachting bijdragen aan het maken van een goed doordachte keuze voor een vervolgopleiding. Ook zal het de begeleiding van de deelnemers versterken; zo zullen leerlingmentorschappen (een leerling uit het mbo begeleidt een leerling uit het vmbo) goed uitgevoerd kunnen worden. Mbo- en vmbo-leerlingen zullen net als hun docenten van elkaar leren.

Deze samenwerking is ook van belang voor werkgevers in Leiden en de regio. Zo kunnen stages en praktijkopdrachten eenvoudig met elkaar georganiseerd worden. Het samengaan in één gebouw is al door verschillende partners in de stad als heel waardevol beoordeeld. Ook nu al worden door het Da Vinci College en het ROC Leiden samen met het bedrijfsleven activiteiten georganiseerd voor het techniekonderwijs. De techniekopleidingen van het vmbo en mbo komen in de nieuwbouw bij elkaar. ROC Leiden gaat ook de opleidingen in de economie en handel naar het Lammenschanspark verhuizen. Het Da Vinci College zal de volgende opleidingen op Lammenschans aanbieden: zorg en welzijn, uiterlijke verzorging, economie, mobiliteit en logistiek, grafimedia, sportdienstverlening en veiligheid, ict en theoretische leerweg.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×