Fietsersbond repareert kapotte fietsverlichting gratis

De Fietsersbond houdt aanstaande zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur op de Garenmarkt een fietsverlichtingsactie. Leden van de bond repareren gratis de fietsverlichting van fietsers (kleine reparaties zoals kapotte lampjes en kapotte draadjes). Zij geven daarbij voorlichting over verschillende soorten verlichting en handige reparatietips.

Ook krijgen bezoekers van de verlichtingsactie antwoord op al hun vragen en praktische hulp bij het repareren van eventuele defecten. De Fietsersbond loopt hiermee vooruit op de aangekondigde handhavingsacties van de politie. Sinds zaterdag 1 oktober houdt de politie extra controles op het voeren van verlichting. De boete voor rijden zonder licht is 25 euro. ”Wij weten dat fietsverlichting belangrijk is, maar weten uit ervaring ook dat het vaak knap lastig is om je licht brandend te houden. Met deze actie willen we fietsers daarbij helpen. Met reparatie en reparatietips, maar ook met voorlichting over bijvoorbeeld batterijverlichting, die veel minder snel kapot gaat”, aldus Eline Molijn van de Fietsersbond in Leiden.

Volgens de Fietsersbond is er veel slechte verlichting op de markt. Ook gaat verlichting snel stuk. De bond deed vorig jaar een uitgebreide test van alle soorten koplampen, achterlichten en dynamo’s. De koplampen en achterlichten die als beste uit de test kwamen zijn te vinden op de website van de Fietsersbond (www.fietsersbond.nl/verlichting/).

Tijdens de fietsverlichtingsactie krijgen fietsers een folder van de Fietsersbond met handige reparatietips. Tip nummer één is: monteer batterijverlichting als achterlicht. Het grote voordeel daarvan is dat er dan geen draadjes lopen van het achterlicht naar de dynamo. Die zijn namelijk het meest kwetsbaar.

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met 32.000 leden. De afdeling in Leiden overlegt regelmatig met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen in Leiden. Mensen die bij de verlichtingsactie lid worden van de Fietsersbond, krijgen een gratis achterlicht of koplamp cadeau. Bovendien kunnen fietsers met goede verlichting meedingen naar een gratis fiets.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×