Informatiebijeenkomst over studeren in Amerika

Boris Dittrich, minister Brinkhorst, Joris Voorhoeve en Frits Bolkestein gingen en inmiddels gaan jaarlijks enkele duizenden studenten voor studie naar de VS: om internationale ervaring op te doen en om een jaar in het buitenland te combineren met iets nuttigs. Het Fulbright Center in Amsterdam geeft maandagavond informatie en advies over studeren in de VS en heeft ook een aantal beurzenprogramma’s waaronder het Campus Scholarship Program. Dit programma is speciaal bedoeld voor eindexamenkandidaten.

Op maandag 10 oktober komt het Fulbright Center naar Leiden om informatie te geven aan HAVO/VWO scholieren van West-Nederland over de mogelijkheden om in de VS te studeren. Oud-Amerikagangers uit de regio Leiden vertellen dan over hun ervaringen.

Aan de orde komen de financiering, hoe vind je de juiste universiteit, de verschillen tussen Nederlandse en Amerikaanse universiteiten, huisvesting (wat is het dorm life?), het leven op de campus (hoe date je in het Amerikaans?) feestdagen als Thanksgiving en hoe om te gaan met Culture Shock?

De informatiebijeenkomst wordt gehouden op maandg 10 oktober in de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden (achter het station) van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×