Trainer LSRG benoemd tot bondscoach Nederlands rugbyteam

De trainer/coach van het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap (LSRG), Iain Krysztofiak (38), is per 26 september benoemd als bondscoach van het Nederlandse rugbyteam. De in Engeland geboren Iain Krysztofiak heeft zelf als rugbyer op de hoogste niveaus meegespeeld. Nadat hij in 1998 naar Nederland kwam, is hij werkzaam geweest bij verschillende Nederlandse rugbyteams. Zo heeft hij het Leidse LRC DIOK, en RC The Bassets te Sassenheim getraind en sinds 2003 traint hij de Leidse studenten.

Het LSRG, dat half oktober haar 9e lustrum viert, is erg trots op de benoeming van hun coach. Ze denken dat dit zal helpen om het rugby onder de studenten nog populairder te maken. De afgelopen 45 jaar heeft het LSRG een belangrijke rol gespeeld in rugby spelend Nederland. Veel spelers zijn doorgegroeid naar de Ereklasse en soms zelfs naar buitenlands topniveau. Het is voor het LSRG niet voor het eerst dat er leden werkzaam zijn voor de rugbybond.

Naast zijn werkzaamheden voor het Nederlandse team, blijft Krysztofiak als trainer/coach actief bij het LSRG. Om op die manier zijn succesreeks met dit gezelschap voort te zetten. In 2003, het eerste jaar van Krysztofiak bij het LSRG, werd het team ongeslagen kampioen, wat promotie opleverde. Het volgende jaar stootte LSRG door naar de tweede plek in de tweede klasse. De ambities voor dit jaar zijn niets minder dan het landelijk kampioenschap. Vooralsnog ongeslagen, wijst alles erop dat dit geen onrealistische ambitie is.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×