Vloot over de Vliet vaart op 15 oktober

‘Vloot over de Vliet’ is een maritiem evenement op de Vliet. Historische schepen varen op zaterdag 15 oktober 2005 van Leiden naar Delft. De provincie organiseert de vaartocht in het kader van de Agenda Vrije Tijd, om het toerisme in Zuid-Holland te stimuleren.

De Vliet behoort tot de oudste en mooiste vaarwateren van Zuid-Holland. Vierhonderd jaar geleden voeren de stichters van de Verenigde Staten, de Pilgrimfathers, over de Vliet vanuit Leiden naar Delfshaven, van waaruit ze naar Amerika vertrokken. ‘Vloot over de Vliet’ vertolkt dat eerste deel van de reis.

Programma
De vloot schepen verzamelt op zaterdag 15 oktober om 10:00u bij de kruising van de Vliet en de Trekvliet in Leiden (Vlietweg/Delftse Jaagpad). Op een drijvend podium wordt in Leiden (ca.10:30u), Leidschendam (ca. 13:00u) en Delft (ca. 16:30u) een speciaal hiervoor geschreven theaterstuk opgevoerd. Het stuk wordt gespeeld vanaf één van de meevarende schepen en bestaat uit een vertelling over de reis en achtergronden van de Pilgrim Fathers in een humorvolle mix van theater en muziek. In Leidschendam wordt de vloot geschut door de monumentale sluis. De zeilschepen en schepen met masten strijken hier hun masten voor het tweede deel van de tocht. In Delft meren de schepen af in de Kolk, waar ook het laatste theaterstuk opgevoerd wordt.

Meevaren
Geïnteresseerden kunnen tegen en geringe vergoeding meevaren met deze unieke vloot. Tickets voor de vaartocht kosten € 10,00 per persoon (kinderen tot 13 jaar € 5,00). Passagiers kunnen met de deelnemende schepen meevaren op het eerste en /of het tweede deel van de vaartocht.

De wissel tussen het eerste en tweede deel ligt in Leidschendam. Van zowel Leidschendam als van Delft kan men met het openbaar vervoer vrij eenvoudig weer terug naar Leiden reizen. Het comfort aan boord varieert per schip. De meest eenvoudige accommodatie voorziet alleen in zitplaatsen aan dek, het meest toegeruste schip biedt accommodatie benedendeks en heeft catering aan boord.

Passagiers kunnen zich aanmelden via secretariaat@opkoers.nl (graag aangeven welke delen u mee wilt varen), telefoon 010-4602640 of fax 010-2340980.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×