Eis tegen Murat D. 15 maanden

Hij zat al een straf uit voor het doodschieten van conrector Hans van Wieren van het Haagse Terra College en nu hangt Murat D. nog een tweede straf boven het hoofd. Het Openbaar Ministerie eiste donderdag voor de rechtbank in Den Haag vijftien maanden celstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk, tegen de Hagenaar wegens zware mishandeling van een medegedetineerde in de jeugdinrichting Teylingereind in Sassenheim waar D. zijn eerste straf uitzit.

Dit maakte zijn advocaat A. Moszkowicz na de zitting bekend. De rechtszaak tegen de 18-jarige Murat werd achter gesloten deuren behandeld, omdat hij ten tijde van het strafbare feit nog minderjarig was. Dat geldt ook voor drie medeverdachten. In de namiddag behandelt de rechtbank de zaken van twee meerderjarige verdachten.

Het OM wilde Murat in eerste instantie poging moord ten laste leggen, maar zwakte de aanklacht af tot zware mishandeling met voorbedachten rade. Die had eind maart plaats in jeugdinrichting Teylingereind in Sassenheim, waar alle verdachten en het slachtoffer destijds vast zaten. Na afloop van een kerkdienst werd het slachtoffer in het gebedshuis gemolesteerd door medegevangenen.

Advertentie

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×