Leiden start campagne over gemeentelijk opsporingsambtenaar

Burgemeester Lenferink heeft het startschot gegeven voor de campagne ‘Leiden boft maar met de gemeentelijk opsporingsambtenaar’. Met deze campagne wordt aandacht gevraagd voor het werk van de gemeentelijk opsporingsambtenaar in Leiden. De gemeentelijk opsporingsambtenaar (GOA) voert de handhavingstaken van de gemeente uit met als doel de veiligheid en leefbaarheid in de stad te bevorderen. Er wordt gecontroleerd op parkeren, hondenbeleid, afval en andere zaken in de openbare ruimte.

Om deze handhavingstaken adequaat uit te voeren, is de GOA bevoegd om onder meer boetes uit te schrijven, ID-bewijzen te vragen en voertuigen weg te laten slepen. De basis voor de handhaving ligt in lokale verordeningen, zoals de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), en landelijke wetgeving. De gemeentelijke opsporingsambtenaar controleert of deze regels worden nageleefd en levert zo een belangrijke bijdrage aan een schone en veilige leefomgeving in de stad.

Foutgeparkeerde auto’s, hondenpoep, gedumpt afval en fietswrakken kunnen zorgen voor ergernis en overlast in de stad. Deze overlast wordt door de gemeentelijke opsporingsambtenaar aangepakt, soms met een waarschuwing, maar meestal volgt een boete voor de veroorzaker. Bovendien zorgt de GOA ervoor dat de overlast zo snel mogelijk wordt opgelost of opgeruimd.

Door middel van posters, advertenties en krantenartikelen vraagt de gemeente aandacht voor het werk van de gemeentelijk opsporingambtenaar. Onder het motto “Wie pakt het aan? Leiden boft maar met de gemeentelijk opsporingsambtenaar” wordt de handhavingstaak van de GOA belicht.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×