Voorleesontbijt op basisschool De Vuurvogel

Morgenochtend (woensdag) gaat wethouder Alexander Geertsema voorlezen tijdens een voorleesontbijt op De Vuurvogel, een basisschool voor speciaal onderwijs. Het voorleesontbijt vindt plaats in het kader van de Kinderboekenweek die dit jaar in het teken van Magie staat. De wethouder leest drie maal een kwartier voor voor verschillende groepen kinderen: leerlingen van 6-7 jaar, 8-9 jaar en 10-11 jaar. De Kinderboekenweek vindt dit jaar plaats van 5 t/m 15 oktober.

De verhalen van Tonke Dragt, Tolkien en J.K. Rowling, De Tuinen van Dorr van Paul Biegel en Arthur, de zienersteen van Kevin Crossley-Holland. Toverfeeën, sprookjesprinsessen, draken, tovenaars en konijnen uit een hoed: magie is het thema van de Kinderboekenweek 2005.

De Kinderboekenweek loopt van woensdag 5 t/m zaterdag 15 oktober onder het motto De Toveracademie – Boeken vol magie. De bekroonde auteur Edward van de Vendel schreef het Kinderboekenweekgeschenk 2005, Wat rijmt er op puree?. Het Prentenboekje van de Kinderboekenweek is van het duo Martin Waddell en Barbara Firth, en heeft als titel Waar ben je, Kleine Beer?.

Op de website <u>www.kinderboekenweek.nl</u> is alle informatie over de Kinderboekenweek te vinden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×