Platenbeurs in kraakpand bij station

Op zaterdag 15 oktober wordt er een platenbeurs plaatsvinden in de Multipleks, de gekraakte vrijplaats aan het Morssingelterrein. Iedereen die muziek op LP’s, CD’s of cassettebandjes heeft en deze kwijt wil, of juist op zoek is naar nieuwe muziek is van harte welkom. Het ruilen van muziek staat voorop, maar men kan ook voor schappelijke bedragen de platen van de hand doen. De platenbeurs duurt van 13.00 tot 20.00 uur en is gratis toegankelijk.

Iedereen die de overbodige platen uit z’n collectie eindelijk een andere bestemming wil geven moet zeker komen. Daarnaast zullen er verschillende mensen komen met grote hoeveelheden punk, metal, pop en acid en tekno; de zogenaamde distro’s (alternatieve distributiebedrijfjes). Alle muziekliefhebbers kunnen door de vele bakken komen struinen op de ruim gevulde tafels met singles, LP’s & CD’s, op zoek naar iets van hun gading.

Naast de platenbeurs zal er nog meer gebeuren in het kraakpand aan het Stationsplein. Zo zullen er verschillende kunstenaars hun werk laten zien en zullen er diverse dj’s hun favoriete muziek laten horen. Ook zal de Japanse rock’n roll-trash film Wild Zero worden vertoond en wordt er biologisch-veganistisch gekookt door de mensen van volxkeuken ‘het Boze Konijn’.

Ook het Leidse muziek- en kunstcollectief Dstruct zal werk laten zien. Zij houden zich al acht jaar bezig met straatkunst, interaction design, graphic design, installaties en sculpturen. De organisatie is uitgegroeid tot een collectief van elf kunstenaars, dj’s en producers.

’s Avonds vindt er vanaf 21.00 uur een afsluitend concert plaats in Bar en Boos aan de Koppenhinksteeg. Speciaal voor deze avond zijn twee Braziliaanse topbands uitgenodigd: I Shot Cyrus en Discarga. Hoge school punk uit Sao Paolo. De bands maken samen een uitgebreide tour door Europa. I Shot Cyrus bestaat al sinds 1997. Ze spelen furieuze snelle punk a la Seein’Red, maar dan nog net even sneller. Discarga tapt meer uit het hardcore en metal vaatje. Deze Straigt Edge band houdt van de Nederlandse punkband Lärm, en dat steken ze niet onder stoelen of banken! Kan het nog harder en sneller?

 De Multipleks is makkelijk te vinden door vanaf Leiden CS naar de grote woonflat naast het busstation te lopen, en net na de muziekwinkel Just Music de doorgang naar de parkeerplaats, het Morssingelterrein, te volgen. De ingang is dan aan je rechterhand. Bar en Boos is onderdeel van de vrijplaats aan de Koppenhinksteeg.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×