"Ondernemers hebben geen spijt van bouwfraude"

Ondernemers hebben geen spijt van de enorme bouwfraude die in 2001 aan het licht kwam. Veel aannemers ontkennen nog steeds dat er iets mis is gegaan in hun sector. Dat concludeert onderzoeker Vulperhorst in zijn proefschrift ‘Verzwegen Onderneming’ waarop hij maandagmiddag promoveerde aan de Universiteit Leiden. Het proefschrift is een reconstructie van de bouwfraude, de verboden onderlinge prijsafspraken tussen ondernemers.

Vulperhorst stelt vast dat politiek, ambtenaren en bedrijfsleven jarenlang onder één hoedje speelden. “Bij kartelafspraken werd de andere kant opgekeken, iedereen had boter op zijn hoofd”, zegt Vulperhorst. Vulperhorst beveelt de ondernemers aan om integer en transparant te handelen. De overheid moet dit gedrag belonen met een gezond ondernemingsklimaat.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×