Pharming: Positieve resultaten met test lactoferrine

Het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming heeft positieve testresultaten behaald met het menselijk eiwit lactoferrine. Uit drie studies blijkt dat het proteïne dat helpt om infecties te vermijden en te genezen, zonder gevaar met voedsel genuttigd kan worden. Verder blijkt uit het onderzoek dat het product geen schade aan lichaamscellen veroorzaakt en ook niet tot allergische reacties leidt.

Met de testresultaten wil Pharming bij de Amerikaanse voedings- en geneesmiddelenautoriteit (FDA) proberen een vergunning te krijgen voor zijn medicijn. In augustus kreeg Pharming een patent om in Japan lactoferrine te produceren.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×