Voormalig burgemeester Rijnwoude niet vervolgd

Het openbaar ministerie gaat niet over tot vervolging van de voormalige burgermeester Hessing van Rijnwoude. De gemeente Rijnwoude deed in maart van dit jaar aangifte van gerommel met declaraties door de toenmalige burgemeester. Hessing beloofde eerder al het te veel gedeclareerde bedrag terug te geven, maar de gemeente wilde helderheid en stapte toch naar de rechter. Het openbaar ministerie heeft de aangifte onderzocht en besloten de vervolging tegen de voormalige burgemeester niet voort te zetten omdat niet vast is komen te staan dat deze een strafbaar feit heeft willen plegen. “Met name ontbreekt het bewijs voor de opzet op het plegen van valsheid in geschrifte,” aldus een woordvoerder van het OM.

Hessing heeft volgens de gemeente voor enkele duizenden euro’s teveel gedeclareerd. Hij had vooral voor binnenlandse reizen geld terug gevraagd, terwijl hij die niet als burgemeester van rijnwoude heeft gemaakt. Volgens Hessing zelf ging het om enkele honderden euro’s.

Geen categorie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×