Arrrestaties na wilde achtervolging op A4

De politie heeft afgelopen na een wilde achtervolging op de A4 bij Roelofarendsveen een auto klemgereden. In de wagen werd een grote hoeveelheid geld aangetroffen. Op de A4 richting Amsterdam stond rond half acht een file van 20 kilometer omdat de politie nog bezig is met een onderzoek. De achtervolging begon bij de grensovergang Hazeldonk aan de A16. Tijdens de achtervolging werden snelheden tot 240 kilometer per uur bereikt. De politie loste drie schoten. Niemand raakte gewond.

De bestuurder van de auto is aangehouden. Hij leek rond kwart voor vier bij Hazeldonk te stoppen voor een controle van de marechaussee, maar reed toch door. Daarop zette de marechaussee en later de politie de achtervolging in. Bij de Moerdijkbrug probeerde een tweede auto de achtervolgende politieauto van de weg te rijden. Een andere politiewagen wist dat te voorkomen en kon de tweede auto stoppen.

Toen de bestuurder van de auto met het geld erin op de A4 bij Roelofarendsveen dreigde te ontkomen, heeft de politie zijn wagen geramd. Dat gebeurde ongeveer om kwart over vier. De identiteit van de twee bestuurders is nog niet bekend, maar volgens een woordvoerster van het KLPD zaten er Franse kentekenplaten op hun auto’s. De verdachten zitten vast in Rotterdam. Hoeveel geld de politie precies heeft gevonden, is nog niet bekend.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×