'Twijfels betrouwbaarheid Harry Mens door AFM'

De betrouwbaarheid van Harry Mens, vastgoedondernemer en televisiepresentator, is in twijfel getrokken door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). In 2003 werd een plan van Mens om publiek geld op te halen voor een vastgoedbelegging doorkruist door de toezichthouder. Mens bevestigde vandaag een bericht in Het Financieele Dagblad dat hij destijds niet door de strenge ‘betrouwbaarheidstoetsing’ zou komen. Na een halfjaar touwtrekken besloot hij zich terug te trekken als aanbieder van beleggingsconstructies voor particulieren in commercieel vastgoed. Mens had in de wandelgangen opgevangen dat hij niet door de toetsing zou komen. Daarop besloot hij het officiële oordeel van de AFM niet af te wachten en trok zijn aanvraag in.

Sleutelfiguren van beleggingsinstellingen worden, voordat ze bij beleggers geld mogen ophalen, gescreend. De reden voor de twijfels over zijn betrouwbaarheid zijn Mens niet duidelijk. ,,Het is onbeschofte argwaan van de AFM. Ik doe keurig zaken”, aldus de makelaar uit Lisse. De vastgoedondernemer noemt de zaak een kwajongensstreek van de AFM. ,,Ze hebben informatie dat vertrouwelijk is uit laten lekken.” Mens brengt de handelwijze van de AFM in verband met kritiek die hij in het verleden op de toezichthouder heeft geuit.

De AFM wilde geen commentaar geven. ,,Daar doen wij geen uitspraken over”, aldus een woordvoerder.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×