Inschrijven voor Rapenburg Muziekdagen 2006

De Faculteit der Kunsten, een samengaan van de Hogeschool van Beeldende Kunsten, Muziek en Dans en de Universiteit Leiden, organiseert begin volgend jaar in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en de Muziekschool Leiden en Omstreken de Rapenburg Muziekdagen 2006. Talentvolle, jonge musici kunnen zich inschrijven via de website van de Faculteit der Kunsten: www.kunstenenwetenschappen.nl of via de website van de Muziekschool Leiden en Omstreken: www.muziekschoolleiden.nl.

In 2006 worden de Rapenburg Muziekdagen op 21 en 28 januari, 4 en 11 februari en 11 maart georganiseerd. Dit jaar staan klassieke muziek (piano, slagwerk, zang, contrabas) en orgelmuziek centraal. Op vijf zaterdagen in het voorjaar van 2006 wordt jonge musici de kans geboden een inspirerende masterclass te volgen.

Docenten van het Haagse Koninklijk Conservatorium (KC) verzorgen in samenwerking met docenten van de Muziekschool Leiden en Omstreken (MSL) het gevarieerde programma van de Rapenburg Muziekdagen. Tijdens de masterclass krijg studenten inzicht in hun muzikale niveau. De docenten geven ook aanwijzingen over hoe het instrumentspel of zangkunst zou kunnen verbeteren.

Het programma begint telkens om 13.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Elke zaterdag staat één instrument centraal. De Rapenburg Muziekdagen zijn gratis toegankelijk en publiek is van harte welkom.

De masterclasses van de Rapenburg Muziekdagen 2006 worden afgesloten met een concert op zaterdag 18 maart om 15.00 uur in het Koninklijk Conservatorium (Kees van Baarenzaal), Juliana van Stolberglaan 1, Den Haag. Voor dit concert worden de beste deelnemers uitgenodigd.

De Rapenburg Muziekdagen (met uitzondering van die op 11 maart) vinden plaats in de Muziekschool Leiden en Omstreken, Rapenburg 22 in Leiden. De Muziekschool ligt op loopafstand van station Leiden Centraal. De masterclass Orgel wordt gehouden in de Dorpskerk, Plein 3 te Wassenaar, alwaar op een groot (18e-eeuws) en op een kleiner (20e-eeuws) orgel kan worden gespeeld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×