Golfende Opa’s schenken fietsjes aan gehandicapte kinderen

Afgelopen donderdag 3 heeft de Opa Club Udo Golf aangepaste fietsjes geschonken aan revalidantjes van de afdeling Kinderrevalidatie van het Rijnlands Revalidatie Centrum in Leiden. Arnold Schwarzenegger ‘lookalike’ Niek Lauwers bood bij de overhandiging een stevige helpende hand. Deze internationale bekendheid was ooit zelf revalidant in het revalidatiecentrum.

De Opa Club Udo Golf in Oegstgeest zamelt geld in voor hulpmiddelen voor gehandicapte kinderen. Inmiddels hebben de Opa’s diverse instellingen geholpen door het financieren van voorzieningen die niet uit andere bronnen kunnen worden verkregen. Hiermee willen ze bijdragen aan het levensgeluk van gehandicapte kinderen.

De 75 leden spelen jaarlijks drie golfwedstrijden en doneren dan een persoonlijke bijdrage voor het goede doel. Dit jaar speciaal aangepaste fietsjes die worden gebruikt als therapeutisch hulpmiddel voor patiëntjes met een lichamelijke beperking.

De afdeling Kinderrevalidatie van het revalidatiecentrum behandelt en begeleidt kinderen met een lichamelijke beperking. Daarnaast kent het centrum drie aandachtsgebieden voor volwassenen: hart- en longrevalidatie, neurologie en traumatologie/orthopedie. Het Rijnlands Revalidatie Centrum heeft een polikliniek en een kliniek met 40 bedden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×