Verdachten van overval MacDonalds voor de rechter

Morgen staan in Den Haag drie verdachten voor de rechter op verdenking van het plegen van drie overvallen op fastfoodzaken in Leiderdorp, Hoofddorp en Pijnacker. Het gaat om mannen van 21, 24 en 26 jaar, allemaal afkomstig uit Hoofddorp. Aan de verdachten wordt diefstal met geweld, en voor de overvallen in Leiderdorp en Pijnacker ook wederrechtelijke vrijheidsberoving ten laste gelegd. De drie mannen worden er van verdacht in wisselende samenstelling overvallen op fastfoodzaken gepleegd te hebben. Zo werd op vrijdag 20 mei het Burger King aan de Rijksweg A4 bij Hoofddorp overvallen, op zondag 24 juli de MacDonalds aan de Persant Snoepweg in Leiderdorp en op 20 augustus de Burger King in Pijnacker.

Bij de overval op MacDonalds kwamen twee gemaskerde mannen rond 01.05 uur de zaak binnen en bedreigden het personeel met vuurwapens. Nadat de overvallers geld en een aantal mobiele telefoons van de restaurant-medewerkers hadden buitgemaakt, sloten ze het personeel op en vertrokken. Het personeel wist zichzelf uiteindelijk te bevrijden belde de politie. De overvallen in Pijnacker en Hoofddorp vonden op een soortgelijke manier plaats.

Politie Hollands-Midden is direct na de overval in Leiderdorp een grootschalig opsporingsonderzoek gestart. Op 25 augustus werden de verdachten aangehouden door een arrestatieteam. Dezelfde nacht zijn onder leiding van de rechter-commissaris vier woningen doorzocht. Daar werden enkele goederen, waaronder de mobiele telefoons, teruggevonden die bij de overvallen buit gemaakt waren.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×