Gewapende overval op ABN AMRO bank in Breestraat

Gistermiddag vond er een gewapende overval plaats op de ABN AMRO bank aan de Breestraat. De overvaller is een ongeveer 30-jarige blanke, Nederlands sprekende, man. In de bank trok hij plotseling een vuurwapen, riep dat het een overval was en richtte het vuurwapen op de aanwezige klanten en het personeel. Hij kreeg geld en ging er lopend vandoor via de Diefsteeg die vlak naast de bank ligt. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. Bij de overval is niet geschoten.

De politie begon direct met een grootscheeps onderzoek. De Pieterswijk achter de bank werd afgegrendeld en doorzocht. Ook in een ruimere omgeving van de wijk werd gezocht naar de overvaller. Bij de zoekactie werd ook een helikopter ingezet, maar de overvaller werd niet gevonden.

De politie roept de hulp in van getuigen: Wie heeft rond het tijdstip van de overval een man gezien die een zwarte of donkerblauwe sporttas met oranje strepen of vlakken met zich meedroeg gezien? Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het dichtstbijzijnde politiebureau of via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×