Sinterklaas komt aan in Leiden

Het is bijna zover. Aanstaande zaterdag komt Sinterklaas Leiden binnen en gaat daar tijdelijk wonen. Om 12.00 gaat de Blauwpoortsbrug open om de Sint met zijn stoomboot en een boot vol met Zwarte Pieten de stad in te laten. De sint legt aan op de Beestenmarkt waar hij wordt ontvangen door burgemeester Lenferink.

Om 12.30 maakt de Sint een rondtour door de stad op zijn schimmel “Americo”, 40 Strooipieten delen 200 kg Pepernoten uit. Er rijdt een treintje mee waarin de kinderen gratis in mee kunnen rijden. Het muziekkorps F.B.L met Twirlpieten openen de stoet. Het Pietenhuisorkest zorgt voor de vrolijke noot. De Steppieten bewaken de old-timer met het eten voor Americo.

Vanaf 13.30 zijn er diverse acties op het Stadhuisplein, zoals gratis ponyrijden, en de Klimpieten die uit de toren van het stadhuis komen. De kinderen kunnen samen met de Muziekpiet liedjes zingen. Om 14.30 ontvangt de Sint gezeten op zijn troon op het Stadhuisplein alle kinderen. De Leidse Centrummarkt heeft ook dit jaar weer een handje geholpen, zodat er voor ieder kind een verrassing aanwezig is. De Sint vertrekt om 16.00 met zijn Pieten naar het Huis van Sinterklaas waar hij 15 dagen gaat wonen.

Het Huis van Sinterklaas is prachtig ingericht en daarom wilt de Sint alle kinderen uitnodigen om zijn mooie huis te bekijken. De Zwarte Pieten gaan ook voor de kinderen en Sinterklaas allemaal activiteiten verzorgen, terwijl de ouders een lekker kopje koffie kunnen drinken of de schilderijen van Kunst en Vliegwerk kunnen bekijken. De kinderen kunnen gezellig met de Zwarte Pieten een tekening maken voor Sinterklaas, die vervolgens wordt opgehangen in zijn slaapkamer. Ook kunnen de kinderen helpen met de cadeautjes in pakken. Op de laatste dag kunnen de kinderen door een spel een Zwarte Pieten diploma verdienen.

Na de aankomst van Sinterklaas in Leiden op zaterdag 19 november, zal het Huis van Sinterklaas dagelijks geopend zijn van zondag 20 november tot en met zondag 4 december van 12.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Kijk ook eens op de website www.huisvansinterklaas.nl voor informatie over het Huis van Sinterklaas.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×