CDA-gedeputeerde Asje van Dijk opent donderdag de nieuwe bedrijvensite.

Nieuwe website over bedrijventerreinen

Gedeputeerde Asje van Dijk (CDA) lanceert donderdag de Infodesk Bedrijventerreinen: een uitgebreide website met gegevens over alle bedrijventerreinen in Zuid-Holland. Bedrijven kunnen op www.infodeskzuidholland.nl een locatie zoeken op basis van prijs, ligging, milieucategorie en het aantal beschikbare vierkante meters. Omdat de site gekoppeld is aan het Handelsregister van de Kamer van Koophandel Haaglanden is ook te zien welke bedrijven zich al op een terrein hebben gevestigd. De bedoeling is dat de Infodesk op termijn aan meer handelsregisters wordt gekoppeld.

“Met deze dienstverlening kan een bedrijf binnen een minuut een geschikte vestigingslocatie vinden,” aldus Van Dijk: “Tot dusver moest een bedrijf in bijna 90 Zuid-Hollandse gemeenten op zoek gaan om erachter te komen of er ruimte vrij was en onder welke voorwaarden enzo.”

“Al die informatie is openbaar, maar kom er maar eens achter. Dat kan nu met een paar muisklikken.” Daarbij zijn alle gegevens nu eenduidig en kunnen de verschillende locaties daardoor beter met elkaar worden vergeleken. De gemeenten moeten zorgen voor het actueel houden van de site.

Met dit initiatief wil de provincie onder meer bijdragen aan online dienstverlening (in 2007 moet 65% van alle overheidsdiensten online verlopen), administratieve lastenverlichting en een optimaal en duurzaam gebruik van schaarse ruimte: de infodesk maakt optimalere en meer duurzame matches mogelijk tussen schaarse locaties en voor Zuid-Holland aantrekkelijke bedrijven.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×