Van Leeuwen waarnemend burgemeester in Wassenaar

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, heeft de voormalige burgemeester van Zoetermeer dr. Luigi van Leeuwen (VVD, 66 jaar) per 1 december 2005 benoemd tot waarnemend burgemeester van Wassenaar. De benoeming van een waarnemer werd noodzakelijk toen de zittende burgemeester Van den Muijsenberg op 5 oktober zijn werkzaamheden tijdelijk neerlegde. Naar aanleiding van dit besluit heeft de Commissaris zowel met de heer Van den Muijsenberg als met de wethouders en de fractievoorzitters uit de gemeenteraad gesprekken gevoerd. Binnenkort zullen de betrokkenen met elkaar overleg voeren over de wijze waarop partijen uit elkaar gaan.

Met de heer Van Leeuwen krijgt de gemeente Wassenaar (26.000 inwoners) een ervaren bestuurder als waarnemend burgemeester. Van Leeuwen was van 1988 tot aan zijn pensionering in 2004 burgemeester van de gemeente Zoetermeer en daarvoor van 1975 tot 1988 burgemeester van Capelle aan den IJssel. Verder is hij sinds 1998 bijzonder hoogleraar Openbare Financiƫn der Lagere Overheden aan de Universiteit van Tilburg, waar hij op 2 december aanstaande zijn afscheidscollege zal geven. Op dit moment is hij tevens actief als zelfstandig adviseur.

In overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Wassenaar zal de Commissaris nader bepalen wanneer de procedure voor werving van een kroonbenoemde burgemeester in gang wordt gezet.

Geen categorie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×