Wienen wordt KRV-burgemeester

De nieuwe gemeente Katwijk – waarin de bestaande gemeenten Katwijk, Rijnsburg, en Valkenburg fuseren – komt voorlopig onder leiding te staan van J. Wienen, de huidige burgemeester van de oude gemeente Katwijk. Wienen zal als waarnemend burgemeester het college leiden tot het moment dat een door de kroon benoemde burgemeester kan aantreden.

De heer Wienen (45 jaar, lid van het CDA) is benoemd door de Commissaris van de Koningin, de heer J. Franssen, nadat de fractievoorzitters van de vorige week gekozen gemeenteraad van de fusiegemeente met deze voordracht hadden ingestemd. Op 1 januari a.s. treedt Wienen in functie. Hij is sinds 16 oktober 2001 burgemeester van de fusiepartner Katwijk. De nieuwe gemeente telt ruim 60.000 inwoners.

De gemeenten Katwijk, Valkenburg en Rijnsburg (KVR) besloten tot een vrijwillige fusie. Die werd mogelijk na het afronden van een Arhi-procedure. Nadat het voorstel achtereenvolgens is goedgekeurd door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer werd de gemeentelijke herindeling op 28 juli vastgesteld.

Door het samengaan van de drie gemeenten waren verkiezingen nodig voor een nieuwe gemeenteraad. Deze vonden plaats op 9 november 2005. Deze raad telt 33 zetels. Nadat de gemeenteraad op 2 januari 2006 is geïnstalleerd, wordt de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester gestart. De nieuwe gemeenteraad van Katwijk zal op korte termijn een profielschets opstellen en die in januari bespreken in het bijzijn van de commissaris. Medio volgend jaar kan de kroonbenoemde burgemeester in functie treden.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×