Nieuwe brug verbindt wandelroutes Leiden en Oegstgeest

De ophaalbrug op het landgoed Oud-Poelgeest in Oegstgeest is vrijdag officieel geopend door de Leidse wethouder R. van der Sande (Wijkbeheer) en de heer E. Mackay, wethouder Ruimtelijke Ordening gemeente Oegstgeest. Door de brug worden drie natuurgebieden met elkaar verbonden: het Leidse Heempark, de Leidse Hout en het landgoed Oud-Poelgeest in Oegstgeest.

De verbindingsroute is dankzij de gezamenlijke inspanning van de gemeente Oegstgeest en de gemeente Leiden tot stand gekomen. Een deel van de route loopt over het terrein van de stichting Oud-Poelgeest, die haar terrein voor deze route permanent openstelt voor wandelaars. De wandelroute is ook opgenomen in het boekje “Op bezoek bij huismus en muurbloem”, stadswandelingen in Leiden.

Holland Rijnland en de Provincie Zuid-Holland hebben met de realisatie van dit project een eerste stap gezet in de uitwerking van het ‘Masterplan Aaneenschakelen Landgoederen’ (MAL), waarin gestreefd wordt om natuur in en om de stad beter bereikbaar te maken. Het project is mede tot stand gekomen dankzij bijdragen van de gemeente Leiden, Provincie Zuid-Holland en Grote Stedenbeleid GIOS (Groen in en om de Stad).

Leiden Oegstgeest Politiek poelgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×