Koninklijke Onderscheiding voor Jos Hooghuis

Vorige week is Jos Hooghuis, scheidend voorzitter van de Vereniging Vrienden van het Nederlands Dans Theater, door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Na bijna 18 jaar voorzitterschap legt de 57-jarige Leidenaar zijn functie bij de 25 jaar oude vereniging neer. In die periode heeft hij een sterk stempel gedrukt op de vereniging, die nu meer dan 1300 leden telt.

“Met enthousiasme en uiterste zorgvuldigheid heeft Jos Hooghuis zijn voorzitterschap uitgeoefend. Hij was een belangrijke verbindingsschakel tussen de Vriendenvereniging en het Nederlands Dans Theater. Daarnaast voerde hij vele jaren de eindredactie van het ‘Bericht aan de NDT vrienden’, het orgaan van de vereniging, dat overigens nu niet meer in deze vorm bestaat,” aldus luidt de motivatie die bij de onderscheiding hoort.

Ook in zijn woonplaats Leiden is Jos Hooghuis actief. Van de Stichting Vrienden van de Pieterskerk was hij van 1980 tot 1988 secretaris. Daarnaast was hij jarenlang de motor achter de Leidse Uitmarkt, die jaarlijks in september in en om de Pieterskerk werd gehouden en ongeveer 15.000 bezoekers trok. Ook aan enkele spectaculaire producties als O Fortuna (Carl Orff) en Europera (Cees Olthuis) heeft hij waardevolle bijdragen geleverd.

Daarnaast was Jos Hooghuis actief lid van de Toneelvereniging Plot en het Leiden English Choir. Zijn kennis op het terrein van fondsen- en subsidiewerving is vele organisaties zeer ten goede gekomen.

Jos Hooghuis is werkzaam bij het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences te Wassenaar.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×