Wintervogels in de Hortus

In de Leidse Hortus zijn het hele jaar door vele soorten vogels te zien en te horen, maar misschien zie je de meeste het gemakkelijkst in de winter en het vroege voorjaar. Dan staan de bomen niet in blad staan en dat is voor Hans Adema, (stads)bioloog, aanleiding voor een zoektocht naar wintervogels die in de Hortus een goede overwinterplek vinden. Hij weet precies waar groenlingen, kepen, koperwieken en misschien zelfs goudhaantjes te vinden zijn.

De Hortus is voor hen in de winter een veilige, en voedzame haven. De exotisch ogende, en klinkende, halsbandparkieten verraden hun aanwezigheid vanzelf. Als de nood echt hoog is, moet er bijgevoerd worden. Carla Teune, hortulana van de Leidse Hortus weet daar, na jarenlange voederervaring van de vogelwereld in de Clusiustuin, alles van. Vetbollen, pindasnoeren, speciale mengsels, wel water of geen water. Allemaal vogelvoervragen die door Carla beantwoord kunnen worden.

De wintervogelwandeling in de Hortus wordt gehouden op zondag 11 december om 12.00 uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×