Een vrijwilliger van de Fietsersbond aan het folderen tegen Rijn Gouwe Lijn. (Foto: PR).

Nieuw protest Fietsersbond tegen binnenstadtracé

Zaterdag waren vrijwilligers van de Fietsersbond Leiden druk in de weer op de markt. Er werden handtekeningen opgehaald tegen het binnenstadtracé van de Rijn Gouwe Lijn en ook werd het publiek opgeroepen om donderdagavond naar het stadhuis te komen. Daar vindt vanaf 19.00 uur in de Raadszaal de inspraakavond plaats over de RijnGouweTrein door de binnenstad.

Ook STOOM (ST. Openbaar vervoer Op Maat) deed mee met de actie en deelde posters uit tegen de komst van de lightrail-verbinding door het centrum. De tegenstanders spreken overigens cocequent van een sneltrein in plaats van de sneltram waarmee de voorstanders het nieuwe vervoermiddel aanduiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×