EADS neemt Dutch Space over

Het Leidse bedrijf Dutch Space wordt opgenomen in het Frans-Duitse vliegtuig- en ruimtevaartconcern EADS. Het contract werd donderdag getekend in het ministerie van Economische Zaken in Den Haag, dat subsidies verstrekt voor ruimtevaartactiviteiten.

Dutch Space was vroeger onderdeel van Fokker, maar werd in 1995 een zelfstandige onderneming. Het bedrijf maakte vorig jaar met driehonderd werknemers een omzet van 60 miljoen euro. EADS ziet zichzelf als wereldleider en behaalde vorig jaar met meer dan 110.000 werknemers een omzet van bijna 32 miljard euro.

De Nederlandse onderneming is betrokken bij onder andere de Ariane-5 raket en de Vega-raket van EADS. Minister Brinkhorst van Economische Zaken juichte bij het ondertekenen van het contract de samenwerking toe. De krachtenbundeling verstevigt de basis van de Europese industrie en brengt de ruimtevaartambities van zowel ons land als de Europese Unie dichterbij.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×