Politie zoekt schennispleger

De politie is op zoek naar één of meer mannen die afgelopen weekend zedendelicten pleegden. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden drie studentes geconfronteerd met openbare schennis en aanranding. De politie sluit niet uit dat het hier gaat om één dader. Het signalement dat bij de incidenten van de man bekend is geworden vertoont namelijk veel overeenkomsten met elkaar.

Rond 22.45 uur werd een bewoonster van een studentenhuis aan het Rapenburg geconfronteerd met een man die zich voor het raam aan het masturberen was. Ongeveer rond dezelfde tijd werd een studente op de Groenhazengracht lastig gevallen, beetgepakt en betast door een man. Rond 00.45 uur overkwam dit een studente op de Hogewoerd. Nadat de studente haar fiets voor het pand had neergezet, liep de man achter de vrouw aan naar binnen en betaste haar.

In alle gevallen liep de man na zijn daad weer snel weg. Uit het signalement dat van de man bekend is denkt de politie dat het hier gaat om een ongeveer 30-jarige 1.70 meter lange getinte Noord-Afrikaanse man met een redelijk breed postuur. Hij droeg een donker sportjack, model regenjas, tot over de heupen met op de mouwen twee dunne witte strepen en een donkere broek.

De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en extra in de buurt gesurveilleerd. Tot op heden ontbreekt van de dader ieder spoor.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×