100% Score voor Media Design bij lancering .eu domeinen

Vanmorgen was het voor het eerst mogelijk om een .eu domeinnaam vast te leggen. In deze eerste fase, die twee maanden duurt en alleen openstaat voor merkhouders, diende de Leidse provider Media Design direct toen om 11.00 uur het registratie-systeem van EURid werd opengesteld, tientallen aanvragen in voor merkhouders. In de loop van de dag werd duidelijk dat alle via Media Design ingediende namen op de eerste plaats staan. Dat betekent dat als elders in Europa een aanvraag is ingediend voor eenzelfde naam, deze naar de client van Media Design gaat.

In het eerste kwartier ontving de Europese domeinbeheerder meer dan 40.000 aanvragen, op sommige momenten meer dan zestig per seconde. Na een uur stond de teller op 80.000. Behalve sex.eu, waren hotel.eu, travel.eu en jobs.eu gewild. De komende 40 dagen controleert Eurid, het instituut dat de namen uitgeeft, of de merkenrechten kloppen. Is dat het geval, dan wordt de domeinnaam daarna geactiveerd, zodat de houder hem in gebruik kan nemen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×