Vijf aanhoudingen na serie winkeldiefstallen

De politie hield dinsdag vijf verdachten aan voor het plegen van zeven winkeldiefstallen. Eén van de verdachten werd na het onderzoek en het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld. De anderen blijven nog ingesloten.

Surveillerende agenten zagen dinsdagmiddag op de Haarlemmerstraat dat vier mannen zich steeds opsplitsten, winkels ingingen en vervolgens buiten weer samenkwamen. Dit ritueel herhaalde zich met regelmaat. Daarnaast viel het op dat ze door het viertal met een schuin oog in de gaten werden gehouden.

De agenten waren bekend met de methode van geprepareerde tassen in combinatie met het plegen van winkeldiefstallen en besloten het viertal te controleren. In de tassen troffen de agenten tape, sokken, een overhemd, een kledinghanger, een kaarsenstandaard, aluminiumfolie en nog enkele andere goederen aan. Al snel bleken alle goederen van diefstal afkomstig en werden de mannen aangehouden. In hun auto werden meerdere speciaal geprepareerde tassen gevonden, waardoor de toegangspoortjes geen alarm slaan.

De vier, een 27-jarige man uit Dronten, een 28-jarige uit Gilze, een 28-jarige zonder bekende woon- of verblijfplaats en een 33-jarige man uit Leiden zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen ze voort. Het gaat hier om winkeldiefstallen bij huishoudwinkels, kledingwinkels en een fietsenwinkel.

’s-Avonds werd de politie rond 20.20 uur geroepen bij een supermarkt aan de Stationsweg. Een 17-jarige jongen uit Sassenheim had daar twee blikjes Bacardi-cola weggenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Hij kreeg een proces-verbaal.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×