Politie arresteert 14-jarige na explosie door vuurwerk

De politie heeft dinsdagavond een 14-jarige jongen uit Katwijk aangehouden wegens het stichten van brand. Op maandag 26 december, rond 20.45 uur, gooide de jongen illegaal vuurwerk (een nitraatbom) in een kolk op de hoek van de Meeuwenlaan met de Fazantstraat in Katwijk. Er volgde een explosie, waarna de gasleiding sprong en er brand ontstond. De brandweer rukte uit om het vuur te blussen. Drie kwartier later, toen de NUON het gas had afgesloten, kreeg de brandweer de brand onder controle.

Een nabijgelegen huis aan de Fazantstraat raakte beschadigd door de explosie en de vlammen. Zes ruiten sprongen, er ontstond schade aan de heg en de tuin, de zonneweringen werden vernield en ook was er schade aan de kozijnen.

De politie kon de jongen na een onderzoek en het verhoren van enkele getuigen aanhouden. De jongen is in verzekering gesteld.

De politie waarschuwt voor de onverwachte uitwerking van vuurwerk. Het gooien van vuurwerk in putten en riolen is niet zonder risico. Niet alleen verniel je daarmee het straatmeubilair, in de grond zitten ook veel leidingen die beschadigd kunnen raken, waarna de gevolgen niet te overzien zijn.

Dit jaar treedt de politie, net als andere jaren, weer streng op tegen het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Wie betrapt wordt, wordt aangehouden en gaat mee naar het bureau. De politie adviseert naar 0900-8844 te bellen voor het melden van overlast.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×