Wethouder Ron Hillebrand speldde Nico Massaar gisteren de Gouden Sportcaféspeld 2005 op. (Foto's: Bram Pater).

Gouden speld voor Nico Massaar

Tijdens het Sportcafé, gisteren bij U.V.S., werd Nico Massaar verrast met de Gouden Sportcaféspeld. Wethouder Hillebrand speldde hem de onderscheiding op, nadat Aad van der Luit, de organisator van het Sportcafé, Massaar toesprak. In het Juryrapport van de Gouden Sportcaféspeld wordt Massaar geroemd om zijn maatschappelijke betrokkenheid. Zo was hij meer dan 30 jaar lid van het bestuur van de speeltuin bij het Vijf Hovenhuis aan de Hoflaan in Leiden.

Bij de speeltuin was Nico Massaar algemeen lid van het bestuur, lid van de commissie onderhoud en deed hij ook het daadwerkelijke onderhoud. Hij is secretaris geweest en de laatste 10 jaar voorzitter. Nico maakt al ruim 30 jaar deel uit van het bestuur van de Leidse Bond van Speeltuinverenigingen, een overkoepelend orgaan waar alle Leidse speeltuinen bij aangesloten zijn. De laatste jaren was hij daar penningmeester, van de bijna altijd lege kas.

Het genereren van geld is een groot probleem voor de speeltuinen. Onder meer door de steeds strengere veiligheidseisen die, met name vanuit Brussel, worden opgelegd. Samen met Clemi Frankhuizen, de voorzitter van de gezamenlijke speeltuinverenigingen, heeft Massaar ook flink bijgedragen aan de promotie van de speeltuinen. Zo hebben ze een jaar of wat geleden de Garenmarkt omgetoverd tot een grote speeltuin. Hoewel ook Massaar en de zijnen het belang van de veiligheid onderschrijven, vinden de speeltuinbestuurders wel dat het nu is doorgeslagen. “De veiligheidsnormen worden nu vaak bepaald van achter een bureau door personen die niet eens weten wat een speeltuin is”.

Met de gemeente Leiden is wel veel en goed overleg over het belang van de speeltuinen. dat ook de gemeente het belang ervan steeds meer gaat inzien, blijkt ook uit het forse bedrag dat eerder dit jaar voor de speeltuinen beschikbaar is besteld. In juni mocht de gemeenteraad een meevaller van een miljoen euro verdelen. De speeltuinen kregen daarvan 370.000 euro.

Nico’s link met de Leidse sportwereld stamt alweer vanaf het moment dat hij 11 jaar geleden het clubhuis van speeltuinvereniging de Vijfhoven een keer aanbood als locatie voor het maandelijkse Sportcafé. Dat is sindsdien een jaarlijks terugkerende gewoonte. Nico is ook actief binnen de marathon van Leiden. “Samen met Rob Bergman vormt hij een prachtig duo waar je op kunt rekenen en die in het voortraject en op de dag zelf een onmisbare schakel in het geheel vormen,” zo schrijft de jury. Ook De Singelloop-organisatie heeft de kwaliteiten van Nico ontdekt en sinds een paar jaar draagt hij ook daar zijn steentje bij. Ook tijdens de Lakenfeesten, bijvoorbeeld bij de Dragonbootrace wordt er regelmatig een beroep op Nico gedaan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×