TV-Krant van Omroep Rijnwoude wint RTV-award

De TV-Krant van Omroep Rijnwoude heeft op het RTV-Festival van de OLON de eerste prijs gewonnen. Daarmee is het tekst-tv kanaal gekozen tot de beste van alle lokale omroepen in Nederland. Het festival werd op 17 december gehouden in het Spant! in Bussum. De jury stond onder leiding van Frits Spits. Verder zaten o.a. in de jury Jeroen Overbeek (NOS Journaal) en Karin van den Boogaert (Vara, Vroege Vogels). Zij vonden de TV-Krant simpel en duidelijk van structuur. Door gebruik van verschillende kleuren worden de verschillende rubrieken goed van elkaar onderscheiden. “De berichten zijn helder en bondig geschreven. De berichten worden goed afgewisseld met foto’s. Dat geeft een echt sfeerbeeld,” aldus de jury. Marjolein Dekkers, bekend van BNN United en de Veronica Radioschool, reikte de prijs uit aan Hayo Bethlehem (vormgeving en fotografie) en Cees van Diest (redacteur).

Uit een kijk- en luisteronderzoek van de omroep was al eerder gebleken dat de TV-Krant zeer populair is in Rijnwoude. 43% Van de inwoners kijkt elke week wel een keer naar de TV-Krant.

De lokale omroep kreeg ook nog een vierde prijs voor de vormgeving. De jury was opvallend positief over het lokale karakter van de vormgeving dat goed doorklinkt in de jingles en promo’s.

Het voorleesprogramma Kindertijd was genomineerd voor beste kinderprogramma. Dit programma wordt elke zondagmorgen uitgezonden tussen 8 en 10 uur. Het wordt gespresenteerd door Veronique van Neijhoff, Margreth Ente van Gils en Wilma Vermeij van der Voort. Dit programma zat in de top 4, maar viel net buiten de prijzen.

Tenslotte was de omroep met negen andere omroepen ook nog genomineerd voor beste lokale omroep voor Nederland. In die categorie ging de eerste prijs naar de lokale omroep van Venlo. De RTV Awards worden georganiseerd door de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON).

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×